Zo handig is een VPN tijdens je vakantie

Ben je op vakantie in het buitenland en wil je alles kunnen zien wat je ook in Nederland kijkt, dan kan het zijn dat je hiervoor een VPN nodig hebt. Vooral wanneer je wilt streamen via bijvoorbeeld Netflix of Videoland. De reden is dat je doordat je je in een ander land bevindt, niet altijd toegang hebt tot alle content die er beschikbaar is op deze streamingdiensten. Dit heeft te maken met bepaalde regels en rechten, waar je in principe helemaal niets aan kunt doen. Om er dan toch voor te kunnen zorgen dat je ook in bijvoorbeeld Spanje of Italië kunt kijken naar je favoriete serie, heb je een VPN verbinding nodig. Hoe handig dit is en wat het precies inhoudt, dat vertellen we je in dit artikel! Dus ga je binnenkort op vakantie, koop dan eerst een goede rugzak van Eastpak, zodat je je tablet of laptop veilig en makkelijk mee kunt nemen en ook tijdens je vakantie onbezorgd kunt streamen.

Wat is een VPN?

Een VPN, oftewel Virtueel Particulier Netwerk, is een handige tool voor streamen op vakantie. Het zorgt ervoor dat je veilig en anoniem verbinding kunt maken met internet, waar je ook bent. Met een VPN kun je je locatie veranderen en doen alsof je in een ander land bent, waardoor je toegang krijgt tot streamingdiensten die anders mogelijk niet beschikbaar zijn in je vakantiebestemming. Hierdoor kun je je favoriete series, films en programma’s blijven kijken alsof je thuis bent. Bovendien beschermt een VPN je persoonlijke gegevens en zorgt het voor een versleutelde verbinding, waardoor je online activiteiten veilig blijven terwijl je zorgeloos geniet van je favoriete film of serie op vakantie.

Bescherming van persoonlijke gegevens

Wanneer je op vakantie bent en gebruikmaakt van openbare Wi-Fi-netwerken in hotels, cafés of luchthavens, loop je het risico dat kwaadwillenden toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens. Met een VPN worden je gegevens versleuteld, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt voor hackers om je informatie te stelen. Ontzettend handig en veilig dus, voor wanneer je bijvoorbeeld geen 4G of 5G verbinding hebt en je genoodzaakt bent gebruik te maken van een openbaar netwerk. Nu zal dit bij het streamen van een filmpje niet direct een probleem zijn, maar stel dat je nog even wat geld wilt overboeken van je spaarrekening naar je betaalrekening, is het een ander verhaal natuurlijk.

Toegang tot alle content

Stel je hebt net een nieuwe laptop rugzak aangeschaft om vervolgens je laptop mee te kunnen nemen op vakantie, zodat je daar kunt kijken naar je favoriete films en series. Dan loop je het risico dat je geen toegang hebt tot bepaalde content, waar je dit in Nederland wel hebt. Veel landen hanteren namelijk beperkingen op bepaalde websites en streaming platforms. Met een VPN kun je je locatie veranderen en doen alsof je je in een ander land bevindt. Hierdoor kun je toegang krijgen tot content die anders ontoegankelijk zou zijn. Het voordeel hiervan is, dat het volledig legaal is en je je dus niet schuldig maakt aan iets wat niet mag.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Bekijk ook