Zo weet jij altijd wat je moet streamen

Je kent het wel, je hebt je voorgenomen om een avondje te gaan Netflixen, maar hebt eigenlijk geen idee wat je wil zien. Je scrolt minuten door de vele films en series, maar hebt geen idee waar je naar moet kijken. Omdat de streamingdiensten volstaan met duizenden verschillende opties, is het verstandig om je hier goed op voor te bereiden. Om er dan voor te zorgen dat jij voortaan direct naar je favoriete film of serie kunt schakelen, hebben wij een aantal handige tips. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar je zult zien dat je er ontzettend veel voordelen van hebt.

Weet wat je wilt zien

Ken je dat gevoel dat je na een dag hard werken gewoon even rustig op de bank wilt zitten en eigenlijk geen zin hebt aan een diepgaande documentaire waar je ontzettend goed bij moet opletten. Dan is het wel zo fijn dat je je hoofd even kunt leegmaken met bijvoorbeeld een komedie of een relatief eenvoudige actiefilm. Omdat het aanbod enorm is, is dit een goede eerste filter om te zorgen dat je de keuze beperkt. Nu zijn er natuurlijk ook legio actiefilms, maar dan weet je wel in welke hoek je het ongeveer moet zoeken. Bepaal dus waar je zin in hebt en ga dan verder met je zoektocht naar een geschikte film.

Luister eens naar anderen

De kans dat jij op een verjaardag de nodige aanbevelingen voorbij hoort komen als het gaat om goede films of series, die is vrij groot. Zonder dat ze overgaan tot het spoileren, kun je mensen natuurlijk wel vragen naar hun mening. Heb je het idee dat je dit wel aanspreekt, haal dan je telefoon uit je telefoontasje en sla deze film of serie op in je noties. Zo heb je de volgende keer altijd een aantal suggestie waaruit je kunt kiezen en ben je niet onnodig je tijd kwijt aan het zoeken naar iets wat je leuk vindt. Uiteraard kan het ook zijn dat een bepaalde serie je helemaal niet aanspreek, kijk daarom eerst even rustig of je het wat vindt, zodat je het er later altijd nog af kunt zetten. Door dit regelmatig te doen, heb je binnen de kortste keren een lijstje, waar je de komende weken, maanden of zelfs jaren mee vooruit kunt.

Kijk bij de top 10

De mensen die regelmatig naar Netflix of andere streamingdiensten kijken, weten als geen ander dat de welbekende top 10 lijstjes ideaal zijn voor de moeilijke kiezer. Deze top 10 is namelijk samengesteld op basis van het kijkgedrag en deels ook op basis van wat jij normaal graag kijkt. De kans dat er dus één of meerdere films of series tussen staan, die jou uiteindelijk ook zullen aanspreken, die is vrij groot. Aangezien de meeste films en ook series een trailer hebben, is het aan te raden deze eerst even te kijken. Zo kun je meestal binnen een paar minuten zien of iets je wel of niet aanspreek. Twijfel je, geef het dan minimaal een half uur de kans. Veel films en ook series moet je namelijk eerst even ‘in komen’.

Bekijk ook