Noorse serie Below nieuwste Viaplay Original

Below is de Engelse naam voor de nieuwste Viaplay Original uit Noorwegen. In de dramedy schittert Maria Austgulen als jonge vrouw wiens leven op zijn kop wordt gezet door een verkeersongeluk. Scenarioschrijver Tina Rygh maakt haar debuut met de zesdelige serie welke dit jaar exclusief op Viaplay beschikbaar zal zijn.

Viaplay heeft een tijdelijke actie! Klik HIER en ontvang maar liefst 25% korting op een jaarabonnement. Zo betaal je maandelijks geen €13,99 maar slechts €10,49.

Het begint met een avondje stappen, waarna Fanny betrokken raakt bij een ongeluk waarbij haar beste vriend Kurt om het leven komt en ze zelf vanaf haar middel verlamd raakt. Dat zorgt op z’n zachtst gezegd voor de nodige uitdagingen. Zo is ze genoodzaakt in te trekken bij haar zus, die ze van kinds af aan heeft gemeden, terwijl ze nog altijd verlangt naar haar appartementje en haar oude leven.

below viaplay serie

“Ik wilde een serie maken over mensen in crisis – het is een bijzonder uitgangspunt voor pijnlijke, intieme en gênante ontmoetingen. Maar Fanny past niet in het model van iemand die zou moeten rouwen. In zekere zin ontkent ze de situatie, terwijl ze er tegelijkertijd niet aan kan ontsnappen. Het is zo geweldig dat Viaplay hetzelfde komische en tragische potentieel in dit verhaal heeft gezien.”, aldus Tina Rygh.

Below (Nede in het Noors) wordt geproduceerd door Bård Fjulsrud en Aurora Bjørnhaug, de zwarte komedie zal dit jaar exclusief via Viaplay te zien zijn.

Bekijk ook

Hey, jij daar!

Wil jij als echte streamplayer ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij regelen de rest!