De 5 mooiste Netflix natuurdocumentaires die je niet wilt missen

Het is een druilerige zondagmiddag en je hebt het idee dat je zo’n beetje alles wat op Netflix te vinden is wel gezien hebt. Naar buiten gaan en genieten van de natuur is niet echt een optie, maar gelukkig is er een oplossing. Er zijn namelijk prachtige Netflix originals natuurdocumentaires. Ideaal om je uren mee te vermaken en je te verbazen over hoe geweldig en divers de natuur is. Maar dan komt het volgende probleem: hoe beslis je welke Netflix originals natuurdocumentaire je op gaat zetten? Daar helpen wij je bij. Aan de hand van IMDB en onze persoonlijke voorkeur hebben wij de 5 mooiste Netflix originals natuurdocumentaires geselecteerd, zodat je zelf nog maar uit deze
5 hoeft te kiezen.

A life on our planet (8.9 op IMDB)

We starten deze lijst met de 5 mooiste Netflix originals natuurdocumentaires met “A life on our planet” een natuurdocumentaire uit 2019. Deze documentaire wordt natuurlijk ingesproken door Sir David Attenborough, maar ’s werelds bekendste verteller van natuurdocumentaires krijgt een grotere rol in deze documentaire dan alleen het vertellen. In deze documentaire laten de makers namelijk zien hoe de wereld veranderd is in het ruim 90 jarige leven van deze grootheid. Prachtige beelden worden afgewisseld met een droevige maar dringende boodschap. Je kunt een wat gedemotiveerd gevoel krijgen van deze documentaire, maar zet hem niet af. De natuurdocumentaire eindigt namelijk met een goede dosis hoop, maar geeft ook het gevoel dat we met z’n allen wat moeten gaan doen!

Life in Color (8.6 op IMDB)

Life in Color is een driedelige natuurdocumentaire die ook ingesproken wordt door Sir David Attenborough. In bijna drie uur aan film, word je als kijker meegenomen in de kleurrijke wereld van de werelddieren. Tijdens het maken van deze documentaire hebben de makers zich afgevraagd waarom de natuur zo kleurrijk is. Een vraag die ze ook voor jou als kijker proberen te beantwoorden. Geniet van de kleurpracht in de natuur en kom er gelijk achter waarom de natuur zo kleurrijk is.

Virunga (8.2 op IMDB)

De natuurdocumentaire Virunga is een wat vreemde eend in de bijt. Het is niet een typische natuurdocumentaire waarin je kunt genieten van de pracht van de natuur. Nee, in deze documentaire staat de strijd tegen illegale stroperij in het Virunga nationaal park in de Democratische republiek Congo centraal. De ondertitel van de film is: natuurbehoud betekent oorlog en in deze documentaire zie je precies wat hier mee bedoelt wordt. Je ziet hoe rangers hun leven riskeren om de ernstige bedreigde berggorilla’s te beschermen. Hoewel de IMDB score wat lager uitvalt, is het nog steeds een absolute aanrader. De documentaire heeft eerdere filmprijzen gewonnen en was zelfs één van de Oscar nominaties in 2014.

Night on earth (8.1 op IMDB)

Night on earth is alweer de vierde van de 5 mooiste Netflix originals natuurdocumentaires. Deze documentaire heeft de laagste IMDB score van alle vijf, maar heeft zo’n ander perspectief dat het zeker de moeite is om te kijken. De natuurdocumentaire heeft 6 afleveringen, allemaal tussen de 40 en 50 minuten lang. Tijdens de documentaire volg je in plaats van alles wat in het daglicht gebeurt, wat er gebeurt als de zon onder is. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie gaat er zo een compleet nieuwe wereld open voor de kijker. Je maakt een reis over de hele wereld, van de Afrikaanse savanne, de jungles van Costa Rica en de nieuwste wilde wereld, de stad.

Our Planet (9.3 op IMDB)

De enige Netflix originals natuurdocumentaire die echt op deze lijst moest staan is natuurlijk Our Planet. Een van de hoogst scorende natuurdocumentaires ooit. De documentaire heeft een aantal prijzen in de wacht gesleept, waaronder twee Emmy’s. Ook deze natuurdocumentaire wordt ingesproken door Sir David Attenborough en telt maar liefst maar dan 6,5 uur aan film. De afleveringen zijn per leefgebied ingedeeld en duren allemaal zo’n 50 minuten. Tijdens de documentaire kan je genieten van de woestijnen en graslanden, van ijswereld, oceanen en zeeën, oerwouden en bossen. De kwaliteit is echt spectaculair en geeft je het idee dat je er midden in zit.

Artikel geschreven door Björn van wildlifereizen.com

Bekijk ook