Netflix haalt 30% contentquota in vrijwel de hele Europese markt

Volgens onderzoek wat werd verricht door Ampere Analysis heeft Netflix de benodigde 30% contentquota in vrijwel heel Europa bereikt of overtroffen en doet het daarmee een stuk beter dan zijn concurrenten. Het quota maakt deel uit van de Europese wetgeving waarin wordt gesteld dat Europese abonnees minimaal 30% Europese content tot hun beschikking moeten krijgen.

Die wetgeving is vooral bedoelt om ervoor te zorgen dat Europese media gelijke kansen krijgen bij de diverse streamgiganten. Soortgelijke verplichtingen waren er namelijk al voor omroepen, dus werd deze een tijd geleden uitgebreid naar streamingdiensten.

Volgens het onderzoek blijkt dat Netflix vooral in Engeland en Ierland iets achterblijft met zo’n 27 procent van de Europese titels, tezamen met Frankrijk, België en Zwitserland. Ampere meldt dat Netflix in Groot-Brittannië zo’n 408 Europese titels toe moet voegen of 953 niet-Europese titels verwijderen om aan het quotum te voldoen.

Amazon weet ook het quotum van 30 procent te overschrijden in zowel Duitsland, Zwitserland en Italië. In Engeland staat Amazon gelijk aan Netflix, terwijl het in overige landen tussen de 16 en 28 procent schommelt. HBO Max haalt volgens Ampere op dit moment 25 procent van de Europese inhoud in de meeste landen.

Streamingdienst Disney+ doet het een stuk minder en zweeft op dit moment rond de grens van 10 procent, maar is naar eigen zeggen hard op weg om dit percentage te verhogen.

Tekst: Bron

Bekijk ook