Nederlandse Powervrouwen binnenkort op Viaplay

Viaplay komt binnenkort met een nieuwe zesdelige serie: Nederlandse Powervrouwen. In het nieuwe initiatief volgen we zes Nederlandse vrouwen, waaronder actrice Abbey Hoes, bestsellerauteur en vrijheidsstrijder Lale Gül, burgermeester Sharon Dijksma, PR-koningin José Woldring en schoenontwerpster Zeynep Dag. Ieder van hen selfmade, maar met een totaal ander leven. In Nederlandse Powervrouwen wordt er een kijkje achter de schermen genomen en zien we hoe de dames echt zijn.

Nog geen Viaplay? Klik HIER en ontvang tot maar liefst 25% korting op een abonnement. Je betaalt maandelijks dus geen €13,99 maar slechts €10,49.

Een korte introductie voor wie deze Nederlandse powervrouwen nog niet bekend zijn:

Abbey Hoes

De Nederlandse actrice Abbey Hoes is pas 28 jaar oud en heeft al 22 films en 18 tv-series op haar naam staan. Met haar acteertalent won ze twee Gouden Kalveren. Samen met haar moeder vormt ze een eigen management en bepalen ze strategisch haar carrièrepad, want de top is in haar ogen nog lang niet bereikt.

José Woldring

José was 23 jaar oud toen ze haar eigen PR-bedrijf begon, The Media Nanny. Sindsdien is haar bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van PR voor internationale artiesten, merken en festivals. Ze vliegt de hele wereld over om haar klanten te bedienen, van Ibiza tot Miami. Het komende jaar wordt een spannend jaar voor José, zowel qua werk als privé. Momenteel is José druk met het opnieuw positioneren en verbreden van haar bedrijf, na een heftige periode waarbij de corona pandemie een grote impact heeft gehad. 

Lale Gül

Lale debuteerde in 2021 op drieëntwintigjarige leeftijd met haar autobiografische roman ‘Ik ga leven’. In haar boek beschrijft ze hoe het voor haar was om op te groeien in een streng islamitisch gezin, wonend in Amsterdam. De enorme bemoeienis van haar ouders op het gebied van drinken, kleding en vriendjes maakte dat Lale een geheim dubbelleven leidde. Met bijna 300.000 verkochte exemplaren werd het boek een bestseller, maar dit grote succes heeft ook een keerzijde. Vele doodsbedreigingen volgden, Lale werd verstoten door haar familie en burgemeester Femke Halsema hielp haar het ouderlijk huis te ontvluchten. Momenteel werkt Lale aan haar nieuwe boek en is ze podcastmaker en columnist voor onder andere het Parool.

Sharon Dijksma

Sharon was 23 jaar toen ze de politiek in ging. Bij haar aantreden was zij het tot dan jongste Kamerlid. Als Kamerlid had ze verschillende portefeuilles en was ze daarnaast drie keer staatssecretaris (Economische Zaken, Onderwijs en Infrastructuur). Momenteel is Sharon als burgemeester het gezicht van Utrecht en heeft ze naast haar rol als burgermoeder de taak om te zorgen voor veiligheid en handhaving van de openbare orde in een stad die bekend staat om haar grote rol in de internationale drugshandel.

Zeynep Dag

Zeynep is de schoenenontwerpster van de rich and famous. Zangeres Rihanna is zelfs zo’n fan van haar dat ze in één keer de helft van haar hele collectie kocht. Ook andere sterren als Naomi Campbell, Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens en Mary J. Blidge lopen graag rond op haar stiletto’s. Naast haar welvarende ontwerp carrière heeft Zeynep haar eigen mode & business academie.
 
De eerste twee afleveringen van Nederlandse Powervrouwen verschijnen op vrijdag 18 november exclusief op Viaplay. Daarna zijn de afleveringen wekelijks te volgen. Benieuwd geworden? Check dan de promo hieronder.

Bekijk ook