Viaplay verrijkt het voetbalaanbod met Engels Championship en League Cup

Uit een persbericht van de Zweedse streamingdienst Viaplay blijkt dat het platform de exclusieve thuisbasis gaat vormen van de Sky Bet Championship en de Carabao Cup. Vanaf aankomend seizoen zijn er via Viaplay meer dan 180 wedstrijden live te volgen, inclusief de Play-Offs om promotie en de finale van de Carabao Cup (voorheen League Cup) in het Londense Wembley Stadium.

Nog geen Viaplay? Klik HIER en ontvang tot maar liefst 25% korting op een abonnement. Je betaalt maandelijks dus geen €13,99 maar slechts €10,49.

De Engelse Championship hoort in de top 5 van best bekeken competities van Europa Thuis. De wedstrijden worden jaarlijks door ruim 20 miljoen supporters bijgewoond en de afgelopen jaren zijn diverse grote clubs actief geweest in de competitie.

De twee beste teams promoveren vanuit de Championship naar de Premier league, de nummers 3 t/m 6 vechten in de zogenaamde Play-Offs om de laatste promoveerplek. De League Cup, welke tegenwoordig beter bekend is als de Carabao Cup, biedt plaats aan alle 92 profteams in Engeland en wordt gespeeld in zeven rondes waarin gebruik wordt gemaakt van een knock-outprincipe. De winnaar ontvangt een plaats in de UEFA Europe Conference League van het volgende seizoen, dit is momenteel Liverpool.

Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer: “Engels voetbal is razend populair. De mix van vaardigheden, passie, traditie en onvoorspelbaarheid maakt het een unieke competitie, zowel op als naast het veld. Viaplay is al in het bezit van de Premier League rechten in negen landen. Met de toevoeging van het EFL Championship en de Carabao Cup kunnen we met recht zeggen dat Viaplay de thuisbasis is van het Engelse voetbal.”

Bekijk ook