Viaplay: Volg Premier League voetbal in Nederland

Wie van Engels voetbal houdt heeft aan Viaplay een goede match gevonden. Vanaf seizoen 2022 is de Premier League namelijk nog enkel via Viaplay live te volgen in Nederland, rechten die eerder in handen waren van Ziggo. Met de toevoeging van de hoogste Engelse voetbalcompetitie zet Viaplay wederom een enorme stap in zowel Nederland als andere landen.

Nog geen Viaplay? Klik HIER en ontvang tot maar liefst 25% korting op een abonnement. Je betaalt maandelijks dus geen €13,99 maar slechts €10,49.

Viaplay heeft op dit moment de exclusieve rechten om Premier League voetbal uit te zenden in Nederland, Zweden, Finland en Denemarken. Noorwegen, Polen, Estland, Letland en Litouwen zullen naar verwachting in augustus 2022 worden toegevoegd.

Meer dan de Premier League

Naast de Premier League heeft Viaplay inmiddels ook de uitzendrechten voor EFL Sky Bet Championship en de Carabao Cup gekocht, een transactie waarmee de Zweedse dienst de enige plek in Nederland wordt waar je deze Engelse competities live kunt kijken.

Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer, vertelt er het volgende over: “Viaplay is al in het bezit van de Premier League-rechten in negen landen. Met de toevoeging van het EFL Championship en de Carabao Cup kunnen we met recht zeggen dat Viaplay de thuisbasis is van het Engelse voetbal.”

Voetbal op Viaplay

Het is duidelijk dat Viaplay stevig inzet op Engelse voetbalcompetities en daar lijkt in de nabije toekomst geen verandering in te komen. De Zweedse streamingdienst heeft namelijk aangegeven een strategie voor de lange termijn te hebben, waarbij mogelijk nog meer voetbalcompetities zullen worden toegevoegd aan het aanbod van Viaplay. Voor de Premier League is in ieder geval een zesjarig contract afgesloten en deze zal dus tot en met 2028 op Viaplay te zien zijn.

Klik HIER om een abonnement op Viaplay af te sluiten en extra korting te ontvangen tot 1 augustus.

Bekijk ook