Dit zijn de 8 tofste duo namen uit Disney klassiekers

Je hond, kat of vis een naam geven is normaal niet zo moeilijk, maar wat als je een tweetal van een nieuwe naam voorzien? Omdat Disney-namen nou eenmaal razend populair zijn onder huisdieren hebben we een overzicht gemaakt van de meest populaire duo Disney namen. Met deze tien tweetallen in je achterhoofd moet je vast een keuze kunnen maken.

Heb je nog geen Disney+ abonnement afgesloten? Klik HIER en bespaar tot ruim 15% op een abonnement.

Knabbel & Babbel

Knabbel en Babbel, wie kent ze niet. Het zijn de twee eekhoorns die al sinds de jaren 40 in diverse Disney verhalen verschijnen. Het brutale en grappige duo kan niet met én zonder elkaar. Knabbel is de ijverigste en slimste van de twee, waar Babbel vooral bekend staat als een praatgrage deugniet. Leuk feitje: de namen van dit Disney duo zijn in het Engels Chip en Dale.

Simba & Nala

Deze Disney namen komen natuurlijk het best tot zijn recht voor twee katten, al mogen ze wat ons betreft overal wel voor gebruikt worden. Simba en Nala kennen we uit the Lion King, die inmiddels alweer bijna 30 jaar geleden werd uitgebracht.

Timon & Pumba

Ook deze duo Disney namen kennen we uit the Lion King, alleen liggen de verhoudingen bij dit tweetal natuurlijk wel iets anders. Dit muzikale en humoristische paar bestaat uit de gevatte stokstaart Timon en zijn lieve, maar naïeve metgezel Pumba het everzwijn.

Woody & Buzz

Cowboy Woody en Space Ranger Buzz kennen we natuurlijk uit de Toy Story-reeks. De eerste film stamt al uit 1995, terwijl de laatste Lightyear-film onlangs nog op Disney+ verscheen. Wederom twee Disney namen die perfect zijn voor een duo wat niet met en zonder elkaar kan. Ook de dubbelzinnigheid van deze twee speeltjes zal men vast aan het lachen maken.

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch, wie kent ze niet! Hoewel deze film voor ons nog redelijk recent voelt is het al ruim 20 jaar geleden dat hij op het witte doek verscheen. De film gaat over Lilo, een Hawaiiaans weesmeisje, dat van haar zus een huisdier mag uitzoeken maar eindigt met Stitch, een intergalactisch experiment. Leuk feitje: Stitch zijn echte naam is eigenlijk 626.

Elsa & Anna

Tja, dit duo mag in de lijst van iconische duo Disney namen natuurlijk niet meer ontbreken, Elsa & Anna kennen we namelijk uit de immens populair Frozen-films. Deze namen zijn perfect geschikt voor twee poesjes uit hetzelfde nestje, maar mocht je twee dochters krijgen dan kan dat natuurlijk prima.

Bagheera en Baloe

Dan twee Disney namen die wellicht niet direct in je opkomen: Bagheera en Baloe. Deze namen komen natuurlijk uit Jungle Book en hebben we geleend van de gelijknamige panter en beer uit dit verhaal. Mocht een van de namen je niet aanstaan, dan kun je hem natuurlijk altijd vervangen voor Mowgli.

Vaiana en Maui

Dit tweetal is het meest recent uit deze lijst van namen en komen natuurlijk van de film Vaiana. De jonge Vaiana is de dochter van een opperhoofd die op zoek gaat naar een manier om haar volk van de ondergang te redden. De halfgod Maui is nogal vol van zichzelf, maar samen zijn ze een bijzonder dynamisch duo. De Amerikaanse versie van Vaiana heet overigens Moana, mocht die Disney naam je beter bevallen.

Dat waren onze duo Disney namen

Tot zover onze lijst van duo Disney namen. Of je nu je huisdieren of kinderen van een naam moet voorzien, met deze lijst zou je toch best een keuze moeten kunnen maken. Toch benieuwd welke andere namen Disney voor je in petto heeft? Je bekijkt hier een enorm overzicht van andere Disney namen.

Bekijk ook