Netflix maakt plannen voor The Gray Man sequel en spin-off

Het is pas enkele dagen geleden dat The Gray Man op Netflix in premiere ging, maar de Amerikaanse streamingdienst heeft nu al plannen om de film te voorzien van een tweede deel. Volgens diverse bronnen is Netflix van plan een gehele franchise om de spionagethriller heen te bouwen.

Ryan Gosling en regisseurs Joe en Anthony Russo keren in ieder geval terug voor het vervolg. Stephen McFeely, een van de schrijvers van The Gray Man die tevens een tweetal Marvel films op zijn naam heeft, schrijft het scenario.

“De reactie van het publiek op The Grey Man was ronduit fenomenaal. We zijn zo dankbaar voor het enthousiasme dat fans over de hele wereld hebben gehad voor deze film”, aldus Joe en Anthony Russo in een verklaring. “Met zoveel geweldige personages in de film, hadden we altijd al de bedoeling gehad dat ‘The Grey Man’ deel zou uitmaken van een uitgebreid universum, en we zijn verheugd dat Netflix een vervolg aankondigt met Ryan, evenals een tweede script waar we hopelijk snel meer over kunnen vertellen.”

The Grey Man is gebaseerd op de bestverkochte boekenreeks van Mark Greany en volgt een CIA-agent die op de vlucht is voor een sadistische huurling. In de film wordt Ryan Gosling bijgestaan door sterren als Chris Evans en Ana de Armas. The Grey Man is op dit moment veruit de duurste Netflix Original ooit gemaakt.

“Met The Grey Man leverden de gebroeders Russo een spektakel op het puntje van je stoel waar het publiek over de hele wereld van houdt”, aldus Scott Stuber, hoofd Global Film bij Netflix. “We zijn verheugd om met hen en het team van AGBO te blijven samenwerken bij het uitbouwen van het The Grey Man-universum.

Bron: Variety

Bekijk ook