Waar moet je op letten bij Linux hosting?

We streamen niet alleen online, tegenwoordig zit iedereen op het internet. We scrollen op onze social media feeds en struinen heel wat websites en webshops af. Online zijn is steeds belangrijker, misschien zit jij er zelfs aan te denken om een eigen website te beginnen. Hier komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken: zo moet je onder andere hosting regelen voordat je website daadwerkelijk online kan. Wellicht is Linux hosting wel wat voor jou. Hieronder praten we je bij.

Wat is hosting?

Wanneer je voor de eerste keer een website zelf gaat bouwen, stuit je waarschijnlijk op een aantal begrippen die in jouw ogen nogal vaag kunnen zijn. Hosting kan bijvoorbeeld zo’n vaag begrip zijn. En voordat je een hosting wil aanschaffen, is het wel zo handig als je weet wat een hosting eigenlijk inhoudt. Een webhosting, ook wel hosting genoemd, is een stukje ruimte op het internet waar jij gebruik van mag maken. Hier kun jij jouw informatie opslaan maar ook uploaden, zodat jouw website toegankelijk is voor iedere websitegebruiker. Een webhosting is dus noodzakelijk als je een eigen website wil bouwen. 

Waarom Linux?

Wanneer je een hosting wil aanschaffen, kom je erachter dat er meerdere hostingbedrijven zijn. Zo heb je onder andere Linux. Linux is een van de populairste webhostingbedrijven van het moment. 

De voordelen

Niet voor niets kiezen veel websitebouwers en bloggers voor Linux. Zo staat deze hosting bekend om zijn betrouwbaarheid, veiligheid en stabiliteit. Linux is hierdoor goed beschermd tegen virussen of andere aanvallen. Daarnaast zal de hosting niet snel uitvallen of haperen. En daar ben je natuurlijk naar op zoek wanneer je een eigen website wil. Maar daar blijft het niet alleen bij.

Zo is Linux een zogenoemd open source-platform. Open source houdt in dat de software door iedereen aangepast kan worden. Dit brengt een groot voordeel met zich mee: het werken via een open source gaat een stuk sneller, waardoor jij efficiënter te werk kunt gaan. Bovendien is dit open source-platform gratis. 

Kies een hostingpakket dat bij jou past

Of je nou een webshop wil beginnen om jouw producten op te verkopen, een blogsite wil beginnen om jouw ervaringen en verhalen te delen of om een bedrijfspagina op te zetten: bij Linux kun je altijd een pakket kiezen dat bij jou past. Deze pakketten verschillen onder andere in RAM-geheugen, vCPU’s en automatische back-ups. Daarnaast moet je nadenken welk besturingssysteem en web control panel het beste bij jou past. Met de juiste keuzes kun jij altijd optimaal presteren. 

Bekijk ook