HBO Max en Discovery+ worden samengevoegd vanaf zomer 2023

Het idee lag al langer op tafel, maar Warner Bros heeft nu dan een tijdlijn aangegeven voor de samenvoeging van de streamingdiensten HBO Max en Disney+. Zoals de planning er nu uitziet zullen de diensten in de zomer van 2023 gelanceerd worden als een enkele dienst in de Verenigde Staten.

“Uiteindelijk was het samenvoegen van alle inhoud de enige manier om dit een levensvatbaar bedrijf te maken”, aldus JB Perrette, CEO bij Warner Bros Discovery. Het samenbrengen van HBO Max en Discovery+ is gericht op het verminderen van het aantal abonnees wat opzegt, “er is dus voor elk wat wils”, zei hij.

Wat de naam van de nieuwe streamingdienst gaat worden is niet bekend gemaakt en er is tevens geen informatie gegeven over de prijzen die het platform gaat rekenen. Wel is duidelijk dat het platform uitgerust gaat worden met een goedkopere of gratis versie waar advertenties worden getoond.

Nadat het platform halverwege 2023 in de Verenigde Staten zal worden gelanceerd is het de bedoeling om in de herfst van 2023 in Zuid-Amerika uit te rollen. Europa zal pas begin 2024 volgen, waarna Aziƫ halverwege dat jaar op de planning staat.

Bron: Variety.com

Bekijk ook