Vuurwerkramp Enschede krijgt eigen Viaplay Original

Zaterdag 13 mei 2000 is een dag die bij veel Nederlanders nog vers in het geheugen gegrift staat. Rond een uur of 3 ’s middags ontstond er brand in een pakhuis waar op dat moment zo’n 900 kg aan vuurwerk lag opgeslagen. Bij de vuurwerkramp in Enschede vielen maar liefst 23 doden, raakten 950 mensen gewond en werden zo’n 200 woning compleet verwoest.

Viaplay heeft een tijdelijke actie! Klik HIER en ontvang maar liefst 25% korting op een jaarabonnement. Zo betaal je maandelijks geen €13,99 maar slechts €10,49.

Viaplay komt met een vierdelige dramaserie over de vuurwerkramp in Enschede. Roombeek, zo gaat de serie heten, naar de gelijknamige wijk waar het drama zich 22 jaar geleden afspeelde. In de serie wordt volgens Viaplay een breekbaar, intiem en noodzakelijk verhaal vertelt over een van de grootste rampen in Nederland van de afgelopen decennia.

Roombeek is geïnspireerd op de talloze verhalen die de afgelopen 22 jaar in de media zijn verschenen over één van de grootste rampen in de recente Nederlandse geschiedenis”, aldus Gerd-Jan van Dalen, Producent EndemolShine Scripted. “We belichten de ramp in Enschede vanuit een menselijk perspectief, door de strijd van oud-S.E. Fireworks Directeur te volgen, en benadrukken de impact én de nasleep die de vuurwerkramp op veel mensen heeft gehad”. 
 
Ook Kennard Bos, Producer bij Viaplay, kijkt uit naar de serie: “Ik ben er trots op dat we onze Nederlandse drama Originals uitbreiden met deze krachtige titel en ben ervan overtuigd dat we er samen met EndemolShine Scripted een integere en indringende serie van kunnen maken.” De opnames starten in het voorjaar van 2023 en Roombeek zal eind 2023 te zien zijn op Viaplay. 

Viaplay Originals  

Naast de nieuw aangkondigde serie Roombeek heeft Viaplay meerdere Nederlandse Originals. Eerder werden ook al ‘De Jacht op Jasper S.’, ‘De Schuldige’ en ‘Something Stupid’ als Nederlandse producties aangekondigd. 

Bekijk ook

Bekijk ook

Blijf op de hoogte!

Wil jij niks meer missen op het gebied van streamingdiensten? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!