Mark Ruffalo over zijn rol in She-Hulk: “Ik doe dit al zo lang, het is bijna vervreemdend”

Het is inmiddels al bijna tien jaar dat Mark Ruffalo de rol van Bruce Banner en zijn alter ego Hulk vertolkt. In de onlangs gelanceerde Marvel-serie She-Hulk die exclusief op Disney+ te zien is weet hij als Smart Hulk wederom de harten van menig Marvel-liefhebber te stelen.

Heb je nog geen Disney+ abonnement afgesloten? Klik HIER en bespaar tot ruim 15% op een abonnement.

“Het bizarre van Mark is dat hij alles met een frisse blik benadert”, vertelt regisseur Kat Coiro in een interview aan Marvel.com. “Hij komt echt binnen met een open houding, kijkend naar ons. En wij hebben iets van, jij bent Mark Ruffalo, je kent dit personage van binnen en van buiten. Ik denk dat het hem de legende maakt die hij is, dat hij alles benadert alsof het de eerste keer is.”

Hoofdrolspeelster Tatiana Maslany beaamt dat: “Hij komt elke dag naar de set met deze openheid en nieuwsgierigheid, alsof het de eerste keer voor hem is en hij alles wil ontdekken”.

Als Ruffalo om zijn eigen mening gevraagd wordt geeft hij aan vooral blij te zijn dat hij nog steeds betrokken is bij projecten via motion-capture. “Ik voel me gezegend dat het zo nieuw aanvoelt elke keer en dat ik al verschillende versies van dit personage heb mogen ontdekken”, zegt hij, al denkend over zijn rol in She-Hulk. “Ik was erg benieuwd wat dit zou worden. En ik probeerde er gewoon voor open te staan, snap je, alsof het iets nieuws was.

Mark Ruffalo over motion capture

“Ik doe dit al zo lang, het is bijna vervreemdend”, vervolgt Ruffalo. “Het is een hele andere wereld, een technologie die het heel makkelijk maakt om te vergeten dat er eigenlijk een acteur aan het werk is. Dat was waarschijnlijk mijn grootste bijdrage aan deze productie. Mijn jaren ervaring met motion capture en te kunnen laten zien hoe je echt vrij kunt zijn in het gebruiken van deze technologie.

Ruffalo wist zelfs Maslany door het proces te coachen, zo vertelde hij haar onder andere de tijd te nemen en zich niet door bewegingen of scènes te haasten.

“[Ik zei haar,] zorg ervoor dat je je vrij genoeg voelt om jouw ding te doen, laat de technologie dat niet in de weg staan. Je kunt hiermee zo ver gaan als je maar wilt, dat is het mooie van deze technologie. Het geeft gewoon vrijheid aan de verbeelding.”

“Er zijn zoveel kleine nuances in zijn uitvoering”, aldus Coiro. ‘Ik denk dat het ook zo leuk wordt om in Hulk’s meer besloten kant te kijken, in zijn kast en zijn voorraadkast. Ik geloof dat dat echt een sensatie zou zijn voor het publiek”.

Benieuwd geworden naar de nieuwe She-Hulk? Check de trailer hieronder of bekijk de nieuwe afleveringen direct op Disney+.

Bekijk ook